Α. Τσίπρας: Χάρτης αξιοπρεπούς διαβίωσης

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας, που περιλαμβάνει και άμεσες δράσεις, και το οποίο ονόμασε «χάρτη αξιοπρεπούς διαβίωσης», παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Δραπετσώνα.

Στο σύνολό της, η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση της φτώχειας, και με κεντρική θέση ότι «η φτώχεια είναι η πιο μεγάλη βία», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αυτή τη βία είμαστε αποφασισμένοι να τη χτυπήσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε το λαό από τη δυστυχία και την πείνα και δε θα λογαριάσουμε κανέναν εκβιασμό, μπροστά σε αυτό το στόχο».

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τη διαβούλευση και, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, θα δώσει το λόγο σε επιστήμονες, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις πολιτών, με στόχο τη διαμόρφωση μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Σε αυτή τη συμμαχία για την αξιοπρέπεια, πρόσθεσε, δε χωράνε αγκυλώσεις και εγωισμοί. Διεκδικούμε, συνέχισε, να συνεργαστούμε με όλους όσους βάζουν στο επίκεντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε επιμέρους ζητήματα.

Για το λόγο αυτό, σημείωσε, στον διάλογο θα συμμετάσχουν ακόμη και ΜΚΟ και εθελοντικές κινήσεις των πολιτών που ήδη παράγουν κοινωνικό έργο, ενώ έκανε και δημόσιο άνοιγμα συνεργασίας προς την Εκκλησία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση.