Α. Τσίπρας: «Την… Μπάρμπι του success story» ετοιμάζει η κυβέρνηση

Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε ότι υπό το φόβο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ένα νέο σενάριο για την επιβολή των πολιτικών τους.
Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής έκανε λόγο για μια κρίσιμη εκλογική μάχη από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθούν πάρα πολλά για την Ευρώπη και ακόμα περισσότερα για την Ελλάδα.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι «οι δυνάμεις του χτες θα κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». Θα τους δούμε να ταΐζουν από τη μια μεριά το μπαμπούλα του φόβου, της χρεοκοπίας, της δραχμής, το φόβο του αύριο που εμείς καλούμε το λαό να διεκδικήσει. Και να φουσκώνουν, να τρομπάρουν, την… Μπάρμπι του success story από την άλλη».

«Γι’ αυτό και τώρα, μέσα στα κοινωνικά συντρίμμια, λίγο πριν τις εκλογές, ετοιμάζουν άλλη μια πράξη της ίδιας κωμωδίας. Η Μπάρμπι ξανάρχεται. Το success story νούμερο δύο σκαρώνεται. Με καινούργιο φουστανάκι, καινούργια κόμμωση, καινούργια αριθμητική της κωμωδίας. Αλλά τον ίδιο βέβαια πάντα στόχο: την εξαπάτηση» είπε.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιδιαίτερα τις επερχόμενες ευρωεκλογές κρίσιμες για την Ευρώπη και ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για την Ελλάδα. Έθεσε δε τέσσερα διλήμματα, τα οποία όπως είπε, πρέπει να απαντήσουν όσοι ζητούν την ψήφο των λαών της Ευρώπης τον ερχόμενο Μάιο.

Δίλλημα πρώτο.
Τι έγινε με την Ελλάδα; Πέτυχε ή απέτυχε το Μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη;
Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Όποιος πιστεύει ότι είναι τραγωδία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό, δεν έχει παρά να ψηφίσει, έστω και για πρώτη φορά αριστερά.

Δίλημμα δεύτερο.
Δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;

Δίλημμα Τρίτο.
Πρέπει η κάλπη της 25ης Μάη να δικαιώσει την κ. Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στη πολιτική της; Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να δικαιωθεί η κ. Μέρκελ, μπορεί να ψηφίσει το αδελφό της κόμμα, την ΝΔ και τον εκλεκτό της υποψήφιο, τον κ. Γιούνκερ. Έναν άνθρωπο που φέρει την κεντρική ευθύνη για όσα έχει τραβήξει ο λαός μας τα χρόνια των μνημονίων.

Δίλλημα Τέταρτο.
Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι; Και εδώ χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Και από τον κ. Σούλτς που στηρίζεται από τον κ.Βενιζέλο, και από τον κ. Γιούνκερ που στηρίζεται από τη Μέρκελ και το Σαμαρά. Σας υπόσχομαι προσωπικά ότι δεν θα την αποφύγουν την απάντηση. Όσο κι αν αποφεύγουν το διάλογο, είπ ο κ. Τσίπρας.