Α.Τσίπρας: Αντιευρωπαϊκή πολιτική έχει η Μέρκελ όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Λονδίνο, η οποία είχε θέμα “Η Έξοδος της Ελλάδας από την κρίση”, αναφέρθηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο και την Ευρωπαϊκή της πολιτική.

Συγκεκριμένα δήλωσε σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ πως: “Δεν είμαστε ένα κόμμα αντιευρωπαϊκό. Είμαστε ένα κόμμα που πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ιδέα. Γιατί στο πυρήνα της ευρωπαϊκής ιδέας είναι η αλληλεγγύη. Αυτός που έχει σήμερα πιο αντιευρωπαϊκή πολιτική στην Ευρώπη είναι η κα. Μέρκελ”, κατά την ομιλία του που έγινε στο Λονδίνο από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE).

Επιπλέον συνέχισε λέγοντας: “Πότε άλλοτε συζητήσαμε στην Ευρώπη αν πρέπει να διατηρηθεί ή να διαλυθεί το ευρώ; Όταν βάθυναν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όταν βάθυναν τα προγράμματα λιτότητας στον ευρωπαϊκό νότο. Συνεπώς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και άλλες πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον λιτότητα σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο, δεν το κάνουμε γιατί θέλουμε να διαλύσουμε την Ευρώπη, αλλά γιατί θέλουμε να διατηρηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ενώ επισήμανε πως: “Βασικό στοιχείο της ανάλυσης μας είναι ότι η Ευρωζώνη είμαι σαν μια αλυσίδα με 17 κρίκους. Αν ένας κρίκος σπάσει, θα είναι βεβαίως πολύ κακό για τον κρίκο, γιατί θα καταστραφεί, αλλά θα καταστραφεί και η αλυσίδα. Αυτό το ξέρει πάρα πολύ καλά η κα. Μέρκελ”.