Α.Σαμαράς: Θα εξοφληθούν τα χρέη του Δημοσίου ως το τέλος του 2013

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως είναι αρκετά αισιόδοξος πως ως το τέλος του 2013 θα έχουν εξοφληθεί τα χρέη του Δημοσίου, σύμφωνα με σχετική του συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής.

Επιπλέον ο κ.Σαμαράς ανέφερε πως μέσα στο ίδιο έτος θα ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην εκταμίευση των ποσών που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ,για να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Ενώ και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, είχε τονίσει πως στο επόμενο διάστημα,θα ξεκινήσει ένα ειδικό πρόγραμμα για 45.000 νέους κάτω των 29 ετών, ενώ θα ληφθούν και άμεσες πρωτοβουλίες για 100.000 οικογένειες χωρίς  κανένα εργαζόμενο.

Τέλος σχετικά με τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό δήλωσε στον Τύπο της Κυριακής ότι δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να διώξει τους επενδυτές από την Ελλάδα τονίζοντας συγκεκριμένα πως : “Δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι αντίθετη σε όλα”.