Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων

Την «πιο σημαντική θετική οικονομική εξέλιξη που αφορά τη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την επίσημη ανακοίνωση για την κατασκευή του αγωγού TAP από την Κοινοπραξία Shah Deniz.

Σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι πρόκειται για «τεράστιο έργο» και επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «μοχλό που μας σπρώχνει να βγούμε από την κρίση το ταχύτερο. Και προεξοφλεί ότι η Ελλάδα, η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα θα είναι πολύ καλύτερη, ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική από εκείνη που είχαμε πριν από την κρίση».

«Η Ελλάδα έχει μπει πια στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος την απόφαση για τον αγωγό ΤΑΡ.

Υπογραμμίζοντας τις πολλαπλές θετικές διαστάσεις της συγκεκριμένης επιλογής για τη χώρα μας -οικονομικές, ενεργειακές και ευρύτερα πολιτικές- ο κ. Βενιζέλος σημείωσε τον «καθοριστικό ρόλο του υπουργείου Εξωτερικών» στην τελική έκβαση.

Εξάλλου, την επιλογή της αζέρικης κοινοπραξίας φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ ΙΙ υπέρ του προγράμματος του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αερίου προς την Ευρώπη, παρακάμπτοντας τη Ρωσία, χαιρέτισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η απόφαση αυτή αποτελεί «ένα σημαντικό σταθμό στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.