Α. Νεοφύτου: Ορθή η απόφαση του Προέδρου για Βέτο

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου  δήλωσε σήμεραότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί κατά τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είχαν την ομόφωνη στήριξή του και στόχευαν και στοχεύουν στη δημιουργία πολιτικού κόστους στην Άγκυρα, ο οποίος πρόσθεσε πως το κόμμα του θεωρεί ορθότατη την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για αναστολή συμμετοχής στις διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “η Τουρκία με τις απαράδεκτες ενέργειες της και την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, δεν άφησε άλλη επιλογή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ στήριξε και στηρίζει “αυτή την ορθή απόφαση”.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη διήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “υπήρξε όντως ένα άριστο κλίμα και έγινε ένα πάρα πολύ δημιουργικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων”, για να προσθέσει πως κατέληξαν με ομοψυχία σε συγκεκριμένα επιπρόσθετα μέτρα, που έχουν ως στόχο τη δημιουργία πολιτικού κόστους στην Τουρκία”.

“Το Εθνικό Συμβούλιο”, σημείωσε, “αν κρίνει ο Πρόεδρος θα μπορούσε να συνέλθει ανά πάσα στιγμή για να επανεξετάσει την πορεία υλοποίησης των μέτρων, αλλά και αν χρειαστεί να προβεί σε περαιτέρω μέτρα”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.