Α.Νεοφύτου: Μονόδρομος η δανειακή σύμβαση

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτήρισε μονόδρομο  την επιλογή της δανειακής σύμβασης και του επώδυνου προγράμματος προσαρμογής αναφέροντας ότι συνεπάγονται οδυνηρές θυσίες για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, οδυνηρές θυσίες στη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, τους μικρομεσαίους αλλά και για όλη την κοινωνία.

Μιλώντας σήμερα ενώπιον του 15ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι «η δύσκολη αυτή επιλογή συνιστά μονόδρομο, για να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία και να δημιουργηθεί με πολλές θυσίες η συγκρατημένη προοπτική που θα μας βγάλει από τη θαλασσοταραχή και θα μας οδηγήσει σε στέρεο έδαφος».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη νέα διακυβέρνηση και αναμένουν από τη νέα Κυβέρνηση να βγάλει τον τόπο από τα σημερινά αδιέξοδα, τα οποία, όπως υπέδειξε, γεννήθηκαν μέσα από χρόνιες παθογένειες και αναχρονιστικές νοοτροπίες.

«Εδώ και δεκαετίες, ο κομματικός, ο εργοδοτικός, ο εργασιακός συνδικαλισμός, αλλά και τα εγκληματικά λάθη συγκεκριμένων τραπεζιτών και Διοικήσεων και εποπτικών αρχών, έφεραν τη χώρα μας στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας. Για δεκαετίες οι συμβιβασμοί, και τα εύηχα συνθήματα, δημιούργησαν αγκυλώσεις και πολλαπλασίασαν τα προβλήματα, τα οποία φορτώθηκαν στα παιδιά μας, οδηγώντας τη χώρα πριν από την οικονομική χρεοκοπία, στη χρεοκοπία αρχών και αξιών» ανέφερε.