Α. Νεοφύτου: Κάθε λίγες ημέρες ρίχνει και μία φωτοβολίδα ο Γ. Λιλλήκας

«Κάθε λίγες ημέρες ο Γιώργος Λιλλήκας ρίχνει και μία φωτοβολίδα», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και πρόσθεσε καυστικά ότι η ΕΔΕΚ και ο πρόεδρός της δεν συμμερίζονται τις απόψεις του υποψηφίου προέδρου και υποδεικνύουν πνεύμα υπευθυνότητας.

Αφορμή αποτέλεσαν σημερινές δηλώσεις του κ. Λιλλήκα ότι είναι δυνατόν να αποφευχθεί το δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με το να επιμένουμε να χρηματοδοτηθούν απευθείας οι τράπεζες από τον ευρωπαϊκό οργανισμό στήριξης. Πριν από μερικές εβδομάδες, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, θεωρούσε ότι μπορούμε να αποφύγουμε τη δανειακή σύμβαση με το να πουλάμε φυσικό αέριο.

“Δεν υπάρχει κανείς που να μην είχε αυτή την άποψη αν ήταν εφαρμόσιμη. Όλοι συμφωνούμε και θα συμφωνούσαμε αντί να προστεθεί το χρέος στους Κύπριους πολίτες θα μπορούσαν τόσο οι τράπεζες όσο και ο συνεργατισμός, να έπαιρναν απευθείας τα αναγκαία κεφάλαια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης… Την ώρα που μετρούμε ώρες και μέρες για να φέρουμε τη σταθεροποίηση στην κυπριακή οικονομία, την ώρα που όλα κρέμονται πάνω σε μια κλωστή και χρειάζεται υπευθυνότητα και σύνεση των πάντων, την ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου επιδεικνύουν μια πρωτόγνωρη υπευθυνότητα, από το κόμμα της Αριστεράς μέχρι τα κόμματα της Δεξιάς και του Κέντρου, την ώρα που Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ενώνουν τις δυνάμεις τους για την σωτηρία του τόπου, ο κ. Λιλλήκας ρίχνει κάθε λίγες ημέρες και μία φωτοβολίδα».

Ο κ. Νεοφύτου κατέληξε λέγοντας “οι ώρες είναι κρίσιμες, οι λαϊκισμοί μπορεί να νομίζουν ορισμένοι ότι μπορούν να φέρουν ψήφους, αλλά την ίδια ώρα κινδυνεύει ο τόπος να καταρρεύσει”.