Α.Κυπριανού: Θα επιδιώξει συνάντηση με τον ΥΠ.ΟΙΚ για το ζήτημα της Λαικής Τράπεζας

Την πρόθεση του να συναντήσει τον Υπουργό Οικονομικών, με στόχο τη συζήτηση του ζητήματος των τραπεζών εξέφρασε σήμερα ο γ.γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού μετά απο έγγραφο που παραδόθηκε στο κόμμα απο την ηγεσία της ΕΤΥΚ”.

Ο γ.γ. της ΕΤΥΚ Λοίζος Χατζηκωστής μίλησε για τον προβληματισμό του αναφορικά με το μέλλον του τραπεζικού συστήματος και την καταστροφική πορεία που ακολουθεί η Λαική τράπεζα, καθώς και για την έντονη αντίρρηση του, αναφορικά με τον τρόπο, με τον οποίο γίνονται οι περικοπές στους υπαλλήλους της.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι είναι απολύτως κατανοητό πως τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας προέρχονται κατά βάση απο τον τραπεζικό τομέα και ότι κρίνεται απαραίτητη η ανάληψη μέτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Παράλληλα, δήλωσε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτοί που καθοδηγούν τις τράπεζες να αποτελούν ζωντανά παραδείγματα των προσπαθειών που προσπαθούν να προωθήσουν.

Ενώ, την ίδια ώρα υπογράμμισε πως μετά απο το έγγραφο που κατετέθη στο κόμμα απο την ΕΤΥΚ, ο ίδιος θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για να συζητήσει αποκλειστικά το ζήτημα της Λαικής Τράπεζας.