Α. Κυπριανού:”Έχουμε συνταρακτικά στοιχεία να καταθέσουμε στη Βουλή”

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού μίλησε πριν από λίγο  στην εκπομπή  “MEGA Σαββατοκυρίακο” του  MEGA Eλλάδος.

Αναφερόμενος στην πιθανή έξοδο της Κύπρου από το ευρώ είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει φέρει οικονομολόγους απο το εξωτερικό μεταξύ αυτών και ο Έλληνας οικονομολόγος κ. Λαμπαδίτσας και ένας γερμανός οικονομολόγος για να ετοιμάσουν μελέτη με τις προτάσεις τους, τις οποίες θα προτείνουν στη κυβέρνηση. Η πρόταση αυτή θα έιναι έτοιμη αρχές Απριλίου. Το κόμμα του επίσης είπε ότι ζητά δημοψήφισμα για έγκριση της συμφωνίας με το Eurogroup.

Για το κούρεμα  το οποίο τώρα ανακοίνωσαν  ότι θα κυμαίνεται από 37 μέχρι 60%, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το 60% ήταν η αρχική απαίτηση της κ. Λαγκάρντ και ειπε ότι οι  επιλογές της ευρωπαικής ένωσης θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες

Επίσης είπε ότι πολλά πράγματα στη κυβέρνηση γίνονται με έλλειψη διαφάνειας. Εμείς εδώ και περίπου 2,5 χρόνια προσπαθούσαμε να πείσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στο τραπεζικό τομέα αλλά η αντιπολίτευση έλεγε ότι το πρόβλημα ήταν στο δημοσιονομικό τομέα και ζητούσαν μειώσεις στους μισθούς και περικοπές στα επιδόματα και στις συντάξεις.

Μιλώντας για τη λίστα με τα ονόματα που έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα είπε ότι μείς θέλουμε να διερευνηθεί πλήρως η λίστα με τα ονοματα όσων έχουν διαγραφεί τα χρέη. φυσικά είπε μακάρι το πρόβλημα να ήταν τα 87 εκατ. που είναι το σύνολο του ποσού που δειγέφη το πρόβλημα της Λαικής τράπεζας αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα δισεκατομμύρια. Είναι απαράδεκτο τόνισε και πρεέπι να διερευνηθεί η κα΄θε περίπτωση ξεχωριστά και να αποδοθούν ευθύνες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. δόθησαν εκατομμύρια ανεξασφάλιστα δάνεια επί προέδρίας συγκεκριμένου ατόμου. Επίσης έιπε η έκθεση της Alvarez & Marsal πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.

Έχουμε συνταρακτικά στοιχεία να καταθέσουμε στη Βουλή για τα συγγενικά πρόσωπα πολιτικών προσώπων που έχουν διαγραφεί τα χρέη τους και που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.