Σήμερα θα απελευθερωθούν τελικά οι Τούρκοι αιχμάλωτοι του PKK

Στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξάγονται με την Άγκυρα, οι Κούρδοι αντάρτες του PKK ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα απελευθερώσουν τους οκτώ Τούρκους που κρατούν αιχμάλωτους, κατόπιν αιτήματος του φυλακισμένου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Οι αιχμάλωτοι θα παραδοθούν σε αντιπροσωπεία της οποίας ηγούνται βουλευτές του κύριου κουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), η οποία έφτασε σήμερα στο Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ. Η χειρονομία καλής θέλησης από πλευράς Κούρδων εντάσσεται στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που έχει ξεκινήσει η τουρκική κυβέρνηση με τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Κυβερνητικές και κουρδικές πηγές ανέφεραν ότι ο Οτζαλάν πρόκειται να κηρύξει μονομερή κατάπαυση του πυρός στις 21 Μαρτίου, με την ευκαιρία του εορτασμού του κουρδικού νέου έτους.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες ζητούν την απελευθέρωση χιλιάδων Κούρδων κρατουμένων, πολιτικών και ανταρτών, που έχουν φυλακιστεί με την κατηγορία ότι διατηρούσαν δεσμούς με το ΡΚΚ, οργάνωση την οποία η Άγκυρα και οι περισσότερες δυτικές χώρες θεωρούν τρομοκρατική.