Την Κυριακή η νέα συνάντηση Χριστόφια- Εργοδοτών

Νέα συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, την Κυριακή στις 5:00 το απόγευμα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου χαρακτηρίζοντας δημιουργική και εποικοδομητική τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.“Έγινε ομολογουμένως μια πολύ δημιουργική και εποικοδομητική συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντηλλάγησαν απόψεις, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ήγειραν διάφορα θέματα τα οποία η Κυβέρνηση ανέλαβε να εξετάσει και θα πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με στόχο να ολοκληρώσουμε αυτή τη συζήτηση που έγινε σήμερα”, δήλωσε ο κ. Στεφάνου.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση των συνδικαλιστών για περικοπές μισθών υπό την μορφή εισφοράς έτσι ώστε να μην επηρεαστούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Στεφάνου περιορίστηκε να αναφέρει ότι έχουν τεθεί διάφορα ζητήματα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται κοντά σε μία συμφωνία με τα κόμματα και τις συντεχνίες, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι αυτό θα διαφανεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του διαλόγου, αλλά θεωρεί ότι υπάρχει το περιθώριο συμφωνίας τόσο με τα πολιτικά κόμματα όσο και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις επί ενός πακέτου αντιπροτάσεων, κάτι που θα της επιτρέψει να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος με την Τρόικα. Επανέλαβε εξάλλου ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τη σύνοδο του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
 
 Πηγή: ΚΥΠΕ