Αύριο η Βουλή εξετάζει άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου πήρε προθεσμία ν’ απολογηθεί ο 33χρονος Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος εμφανίστηκε πριν από λίγη ώρα ενώπιον του Ανακριτή. Ο κ. Καζαντζόγλου, μέλος της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία χθες Τρίτη, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, καθώς επέβαινε στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα ως δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά και σε αυτό άφησε το κινητό του τηλέφωνο, εγκαταλείποντας το σημείο είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά τη δολοφονία.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σειρά βαριών κατηγοριών περιλαμβάνονται κατά των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Ευ. Μπούκουρα, στο παραπεμπτικό σημείωμα των Ανακριτών με το οποίο ζητείται η άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Οι Ανακριτές Σ. Γεωργουλέας και Χ. Παπακώστας επικαλούνται το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα, το οποίο αναφέρεται στην κατάλυση του πολιτεύματος, σημειώνοντας ότι σκοπό της οργάνωσης ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει, «από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικα)».

Η συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα εξετάσει το αίτημα των Ανακριτών θα γίνει την Πέμπτη και η σχετική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη.