Αύξηση 22% στις πωλήσεις της LVMH το γ’ τρίμηνο 2022

Κατακόρυφη άνοδο σημείωσαν oι πωλήσεις της LVMH, καθώς οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ευρώπη έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση για αγορές ειδών πολυτελείας.

Σε ένδειξη της διαρκούς ζήτησης για ακριβά προϊόντα, οι πωλήσεις στο τμήμα μόδας και δερμάτινων ειδών του οίκου αυξήθηκαν το γ’ τρίμηνο κατά 22% σε οργανική βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 16%.

Η LVMH είναι ο πρώτος high-end όμιλος που ανακοίνωσε έσοδα για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Ο οίκος ειδών πολυτελείας, παρά το γεγονός ότι ανέβαζε τις τιμές των προϊόντων του εν μέσω τού ραγδαία αυξανόμενου πληθωρισμού, δήλωσε ότι δεν έχει μείνει αλώβητος από την ευρύτερη οικονομική δυσπραγία στην αγορά και ανακοίνωσε ότι θα συγκρατήσει αυστηρά το κόστος και θα κάνει μόνο επιλεκτικές επενδύσεις.

Αυτός είναι ένας νέος τομέας έμφασης για την LVMH, τα σχόλια της οποίας για τις προοπτικές της συνήθως επικεντρώνονται στις προοπτικές ανάπτυξης.

Ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν επίσης οι Tiffany & Co και Celine, βοηθήθηκε εν μέρει από τις νομισματικές διακυμάνσεις, καθώς το ευρώ βρέθηκε κάτω από το δολάριο, με αποτέλεσμα οι αγορές στην Ευρώπη να είναι φθηνότερες για τους Αμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν σε ακριβά ξενοδοχεία στο Παρίσι, όπως το Cheval Blanc της LVMH.

Ακόμη, ο οίκος LVMH ανέφερε ότι οι συνολικές πωλήσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία ήταν ισχυρές από την αρχή του έτους χάρη στη σταθερή ζήτηση και την επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων. Η Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, σημείωσε χαμηλότερο επίπεδο ανάκαμψης κατά την ίδια περίοδο, αν και υπήρξε κάποια βελτίωση το γ’ τρίμηνο, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί για τον Covid-19 άρχισαν να χαλαρώνουν.

Από τις αρχές του έτους η μετοχή της LVMH έχει υποχωρήσει περίπου κατά 16%.