Αύξησε την IPO της η Uber κατά 8,1 δισ. δολάρια

Η Uber Technologies Inc. αύξησε την αρχική δημόσια προσφορά της κατά 8,1 δισ. δολ. μετά από την διατίμηση των μετοχών κοντά στο κατώτατο σημείο της κλίμακας στην αγορά.

Η εταιρία πούλησε 180 εκατομμύρια μετοχές προς 45 δολάρια την καθεμιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της, την Πέμπτη. Το εύρος της διατίμησης ήταν $ 44 έως $ 50 ανά τεμάχιο.

Με βάση το ύψος των μετοχών που εκκρεμούν μετά την προσφορά, η τιμή IPO δίνει στην Uber μια αγοραία αξία ύψους 75,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελάχιστα πιο κάτω από την τελευταία της αξία των 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πλήρη αξία, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των αξιογράφων, θα μπορούσε να είναι περίπου 82 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Uber έχει δώσει προτεραιότητα στην επιλογή μετόχων -ιδιαίτερα θεσμικών επενδυτών- που πιστεύει ότι θα διακρατήσουν τις μετοχές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα. Η εταιρεία ελπίζει να αποφύγει τις ταραχώδεις πρώτες εβδομάδες διαπραγμάτευσης που έζησε η αντίπαλη εταιρεία Lyft Inc., της οποίας οι μετοχές έπεσαν κάτω από την τιμή της IPO αξίας $ 2 μέσα σε λίγες μέρες από την εισαγωγή τους και έκλεισαν 23% χαμηλότερα από την τιμή αυτή την Πέμπτη.