Αϊτή: Συνελήφθησαν κάποιοι από τους δολοφόνους του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ

«Φερόμενα μέλη» της ομάδας των ενόπλων η οποία δολοφόνησε τον πρόεδρο της Αϊτής, τον Ζοβενέλ Μοΐζ, στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη στο σπίτι του, συνελήφθησαν από την αστυνομία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φραντς Εξαντίς.

«Φερόμενοι ως δολοφόνοι του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ συνελήφθησαν από την αστυνομία», ανέφερε ο υπουργός Επικοινωνίας της κυβέρνησης μέσω Twitter, υποσχόμενος ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες εμφανιζόμενος σε λίγη ώρα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν εικόνες απο τα δύο φερόμενα ως μέλη της ομάδας των δολοφόνων του πρόεδρο της Αϊτής. Οι εικόνες των ανδρών οι οποίοι φορούν λευκές φανέλες, κυκλοφόρησαν μετά την ανακοίνωση της σύλληψης των δυο φερόμενων ως δολοφόνων απο τον υφυπουργό Επικοινωνίας της κυβέρνησης.

O πρόεδρος της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοΐζ έπεσε νεκρός από πυρά ομάδας αγνώστων, που επιτέθηκαν στο σπίτι του. Από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκε και η σύζυγος του Μοΐζ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Κλοντ Ζόζεφ, ο οποίος αναλαμβάνει, προσωρινά, προεδρικά καθήκοντα στην Αϊτή.