Αχ Ελλάδα… Πούλησε την Κύπρο για τον Ερντογάν το Μαξίμου

“Στοπ” στην υπερπτήση Ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο, ανήμερα της επετείου της ανεξαρτησίας, έβαλε ο πασιφανώς πλέον οσφυοκάμπτης Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαχητικά περίμεναν στην Κύπρο, μαχητικά δεν είδαμε ποτέ.

Και αυτό γιατί, όπως αρμοδίως πληροφορείται η laimitomos.com ο επικεφαλής του Ελληνικού κράτους δεν θέλησε να προκαλέσει, ενόψει τάχα μου, της νέας σελίδας σχέσεων που έχει ανοίξει η Ελλάδα με την Τουρκία του Ερντογάν.

Μπορεί να μην ευσταθεί η είδηση που κυκλοφόρησε ότι ο λόγος μη καθόδου των F16 να αφορά σε έντονη διαμαρτυρία της Τουρκίας, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη.

Η αλήθεια είναι πως οι αρμόδιοι στη Λευκωσία, που είχαν συντονιστεί με το ΓΕΕΘΑ, γνώριζαν για τις “ανησυχίες” του Π/Θ, ωστόσο πίστευαν ότι στο περιβάλλον που έχει οικοδομήσει η Τουρκία, με συνεχείς προκλήσεις σε θάλασσα και ξηρά στην Κύπρο, η λογική της εθνικής ανάτασης θα επικρατούσε των όποιων άλλων πολιτικών οραμάτων. Αμ δε!

Το ισοζύγιο…

Πέρσι, όπως και πρόπερσι, επί Πρωθυπουργίας του διεθνιστή, κομμουνιστή, άπατρη (τον είπαν κάποιοι) Τσίπρα, με τον Πάνο Καμμένο στο τιμόνι του Υπουργείου Άμυνας η Ελλάδα φώναξε παρούσα στην πιο σπουδαία μέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την επέτειο της Ανεξαρτησίας.

Κίνηση που σπίλωσε με μαύρο μελάνι ο νυν Πρωθυπουργό στον οποίο αντανακλάται η τελική απόφαση για μη κάθοδο στην Κύπρο, έστω για σκοπούς εθνικής υπερηφάνειας, δύο μαχητικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Και πότε έγινε αυτό; Δυστυχώς στην πιο δύσκολη συγκυρία για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού. Την ώρα που η Τουρκία πολιορκεί πολεμικά τις Κυπριακές Θάλασσες και επιβάλλει τετελεσμένα με επέκταση της κατοχής, στο έδαφος. Αίσχος.

Η Τουρκία καθημερινά από τον πρώτο, μέχρι και τον τελευταίο της αξιωματούχο δηλώνει στεντόρια ότι κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει στην Κύπρο ή να της υποδείξει τι να κάνει γιατί είναι, λέγει, εγγυήτρια δύναμη.

Η Ελλάδα δεν είναι;

ΕΙΝΑΙ. Στα λόγια!

Μας αφήνει μόνους. Δυστυχώς…

Της Μαριλένας Χρίστου