Αχρείαστη η κομματικοποίηση των αποδήμων

Είναι γεγονός ότι οι απόδημοι Έλληνες και Κύπριοι αποτελούν μία  μεγάλη δύναμη του Ελληνισμού.

Εντούτοις, όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις της Κύπρου στο σύνολο τους έχουν μάθει να τους κομματικοποιούν. Όλα τα κόμματα έχουντους δικούς τους εκπροσώπους μέσα στο διοικητικό συμβούλιο των αποδήμων και τη κατάλληλη στιγμή  κάνουν προσωπικές παρεμβάσεις κι έτσι δεν τους  αφήνουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητο σώμα, προκαλούν διάσπαση  και  ο κάθε  απόδημος έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τα δικά του κομματικά συμφέροντα.

Οι απόδημοι έχουν μεγάλη δύναμη και επιρροή στα ξένα κέτρα αποφάσεων και ειδικά στην Αμερική. Ας τους αφήσουν λοιπόν να να λειτουργήσουν μόνοι τους μακριά από κομματικά συμφέροντα.

Οι απόδημοι μας μπορούν να  κάνουν θαύματα. Όχι μόνο  μπορούν να βοηθήσουν   στη προβολή του κυπριακού προβληματος, αλλά θα διεκδηκήσουν τα δίκαια του Κυπριακού λαού και ολόκληρου του Ελληνισμού.

Η αλήθεια είναι ότι ήδη γίνονται κάποιες καλές κινήσεις γι αυτό το θέμα στην Αμειρκή αλλαθα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα.

Αυτή τη στιγμη συμπορεύονται Ελληνικό λόμπι μαζι μετο  Εβραικό και το Αρμενικό σε μία προσπάθεια  να αντιμετωπισουν  την επεκτατική πολιτική του Ερντογάν και ιδιαίτερα της  Άγκυρας .

Όλοι μαζί,  ενωμένοι οι απόδημοι μας, χωρις κομματικές παρεμβάσεις ας βοηθήσουν επιτέλους στη λύση του κυπρακού  προβλήματος   μέσα από  τα ψηφισματα του ΟΗΕ.