Αφιέρωμα στον ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στο «Κελάρι» του Ωδείου Athenaeum, ο Αντώνης Αινίτης & η Μουσική Αυλή ζωντανεύουν το αυθεντικό ρεμπέτικο με ένα αφιέρωμα στο μεγάλο μας συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου.

Η Μουσική Αυλή ξεκίνησε σαν μια ορχήστρα, αλλά μεταλλάσσεται σε κάτι μεγαλύτερο και πιο δυνατό. Δημιουργήθηκε μια αρχική βάση από μουσικούς, που ένιωσαν την ανάγκη να παίζουν μεταξύ τους, διατηρώντας και συνεχίζοντας το παραδοσιακό χρώμα της λαϊκής μουσικής των αρχών και μέσων του εικοστού αιώνα και σε αυτό συντέλεσε και ο Αντώνης Αινίτης, συνεχιστής του ρεμπέτικου στο τραγούδι και στο μπουζούκι.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του, είναι ότι ειδικεύεται στο συγκεκριμένο ρεπερτόριο των δεκαετιών ’30 – ’60, γνωρίζοντας και την κατάλληλη ενορχήστρωση. Συνεργάζεται με τους υπόλοιπους μουσικούς που εκτός από το πάθος τους για την παράδοση έχουν και δυτικοευρωπαϊκή – κλασσική μουσική παιδεία, γεγονός που τους καθιστά κοινωνούς και των δύο πολιτισμών.

Οι τριφωνίες και τα δεσίματα των δυο μπουζουκιών, αλλά και η συμμετοχή του πιάνου και του τσέλου σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο τραγούδισμα, δημιουργούν ένα μαγικό ταξίδι το οποίο θα συγκινήσει κάθε ακροατή.

Αντώνης Αινίτης: μπουζούκι, τραγούδι
Χαρούλα Τσαλπαρά: τραγούδι, μπαγλαμά, πιάνο
Σεμέλη Παπαβασιλείου: τσέλο, τραγούδι
Κωστής Κωτσόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι
Τάκης Δόξας: κιθάρα

Στην παρουσίαση ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Ντούνας

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 6 ευρώ

ATHENAEUM «Κελάρι»
Αδριανού 3
Θησείο, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»)
Τηλ.: 210 3211987 & 6945 160 385

Πηγή: www.ogdoo.gr