Αφγανιστάν: Εννέα νεκροί, 90 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη κοντά στη γερμανική πρεσβεία

Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε το πρωί την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, μ’ ένα μαύρο σύννεφο καπνού να πλανάται πάνω από κέντρο της πόλης, κοντά στην περιοχή που βρίσκονται το προεδρικό παλάτι, αλλά και οι ξένες πρεσβείες.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν κι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υγείας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάνό, όμως εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην γερμανική πρεσβεία και προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους,δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης.

Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.

«Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα, ενώ έπαθαν καταστροφές κτίρια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Αχμέντ Φαχίμ, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τα περισσότερα από τα θύματα πιστεύεται ότι είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι σε τοπική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.