Αυτοκρατορικός αετός πέταξε από το Burj Khalifa (Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο_

Ο αυτοκρατορικός αετός Ντάρσαν, αετός της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης FREEDOM,  σε συνεργασία με την Save Our Species και την UNESCO στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τον αγώνα προστασίας των απειλούμενων ειδών,   «βούτηξε» στους αιθέρες από το Burj Khalifa, στο Ντουμπάι, εξοπλισμένος με μια action cam της Sony.

O Ντάρσαν, ο οποίος εκπαιδεύτηκε από τον επικεφαλής της FREEDOM, Jacques Olivier Travers, πετώντας από τα 829,8 μέτρα, κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης πτηνού από το υψηλότερο κτίριο που έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο.

Capture

Ο εντυπωσιακός «πιλότος», είναι πρεσβευτής ενός πρώην απειλούμενου είδους, που έχει επανεισαχθεί στο φυσικό του περιβάλλον μέσω παγκόσμιων προγραμμάτων αποκατάστασης και έχει πλέον βγει από την «κόκκινη λίστα» της Διεθνούς Ενωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων (IUCN).

Όταν η τεχνολογία εντυπωσιάζει…

Μέχρι στιγμής, οι αετοί της FREEDOM έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις από διάφορα μνημεία της Ευρώπης. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου (111 μ.) στο Λονδίνο και ο Πύργος του Άιφελ (301 μ.) στο Παρίσι.

CaptureΟι εικόνες μάλιστα που έχουν καταγραφεί από τις συγκεκριμένες πτήσεις «ελευθερίας» είχαν δεχθεί εκατομμύρια χτυπήματα χρηστών του Διαδικτύου κατά την περίοδο 2013-2014.

Η Sony ως επίσημος χορηγός της FREEDOM συμβάλλει στην ενίσχυση του στόχου της οργάνωσης, γύρω από τον επαναπατρισμό των θαλασσαετών στο «σπίτι» τους, στις γαλλικές και ελβετικές Άλπεις.

https://www.youtube.com/watch?v=88Ala57WhWU

Πέρα από τον εντυπωσιασμό που προσφέρει το υλικό που καταγράφουν οι εν λόγω κάμερες, οι ειδικοί αποβλέπουν στην ανάλυσή του για την κατανόηση της συμπεριφοράς των άγριων ειδών προκειμένου να δημιουργήσουν επιτυχείς στρατηγικές επανένταξής τους στο φυσικό τους περιβάλλον.