«Αυτογκόλ» Χριστοδουλίδη η επιστολή Φιλίππας κατά Μ.Μ.Ε.

«Αυτογκόλ» Χριστοδουλίδη η επιστολή Φιλίππας κατά Μ.Μ.Ε.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ευρέως στα ΜΜΕ και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επιστολή της κ. Φιλίππας Καρσερά- Χριστοδουλίδη.

Η επιστολή έχει σταλεί από τον δικηγόρο της κ. Καρσερά – Χριστοδουλίδη στην εφημερίδα «Καθημερινή» όπου ζητά να μην αναφέρονται στο πρόσωπό της γιατί αυτό θα επηρεάσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία.

Η κ. Φιλίππα  Καρσερά – Χριστοδουλίδη, είναι η σύζυγος του Υπουργού Εξωτερικών, εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών εδώ και χρόνια και είναι η  επικεφαλής της γενικής γραμματείας των ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η κ. Καρσερά – Χριστοδουλίδη αποστέλει επιστολή κατά ΜΜΕ. Είχε αποσταλεί πριν από περίπου ένα χρόνο σε άλλη έντυπη εφημερίδα.

Κατά την άποψή μας, είναι μεγάλο ολίσθημα της κ. Καρσερά η εν λόγω επιστολή γιατί η ίδια εκτός από σύζυγος Υπουργού, η οποία εργάζεται στο ίδιο Υπουργείο, είναι και η ίδια δημόσιος λειτουργός, πληρώνεται από το κράτος, εκπροσωπεί το Υπουργείο, άρα η κριτική είναι μέρος τουης πολιτικής ζωής.

Είναι λάθος να καταφέρεται κατά των ΜΜΕ προσπαθώντας να φιμώσει την ελευθεροτυπία και την ελευθερία έκφρασης.

Εάν ευσταθούν τα σενάρια περί υποψηφιότητας του συζύγου της στη Προεδρία της Δημοκρατίας, τι θα γίνει  εάν εκλεγεί και είναι η Πρώτη κυρία;

Θα φοβούνται οι δημοσιογράφοι να εκφράσουν την άποψή τους γιατί θα λάβουν επιστολή από δικηγόρο;

Κανείς δεν αμφιβάλλει τις γνώσεις και την ικανότητά της κ. Φιλίππας Καρσερά – Χριστοδουλίδη να βρίσκεστε σε αυτή τη θέση στο Υπουργείο, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι ως δημόσιος λειτουργός και δή σύζυγος Υπουργού πρέπει να είναι πιο «ελαστική» στη κριτική και προς όλα τα ΜΜΕ.

Ας μην ξεχνάμε πόση κριτική και πόση λάσπη έχουν «φάει» άλλα σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής ζωής και δεν έχουν καταφύγει σε νομικές διαδικασίες.

Δυστυχώς αυτή η κίνησή  θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην «εικόνα» του Νίκου Χριστοδουλίδη .