Αυτή είναι η χώρα με το ποιο αυστηρό lockdown… Με ειδική άδεια έξοδος από το σπίτι 1 ώρα την ημέρα

Σκληρό lockdown επέβαλε, αρχής γενομένης από σήμερα, ο Λίβανος, ελπίζοντας να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού που είναι εκτός ελέγχου μετά την περίοδο των γιορτών.

Πρόκειται για το αυστηρότερο lockdown που έχει επιβληθεί σε κάποια χώρα, με εξαίρεση το lockdown τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κίνα, καθώς οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο με ειδική άδεια και μόνο για μία ώρα για «περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» όπως για παράδειγμα για να πάνε στο φούρνο, σε φαρμακείο, στο γιατρό ή το αεροδρόμιο.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αυστηροποιήσει τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας καθώς τα νοσοκομεία της χώρας «ξέμειναν» από κρεβάτια με τα ημερήσια κρούσματα την περασμένη εβδομάδα να καταγράφουν ρεκόρ με 5.440 περιπτώσεις μόλυνσης,

Όπως γράφει το Associated Press, ακόμα και πριν τον κορονοϊό, ο Λίβανος αντιμετώπιζε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Τα νοσοκομεία, που θεωρούνταν από τα καλύτερα στη Μέση Ανατολή, δυσκολεύονταν να πληρώσουν το προσωπικό, να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.

Από σήμερα, Πέμπτη η Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου σε όλη την χώρα, προκειμένου να ελέγχει την κυκλοφορία των οχημάτων. Για πρώτη φορά, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν τις πόρτες τους και θα δέχονται μόνον παραγγελίες για παράδοση στο σπίτι.