Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων…

Στο πλαίσιο του βιβλίου The Billion Dollar Secret ο Rafael Badziag πέρασε σχεδόν πέντε χρόνια κάνοντας συνεντεύξεις σε δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο για να καταλάβει τι το ξεχωριστό έχουν αυτοί οι άνθρωποι και κατάφεραν να βγάλουν τόσα χρήματα και να πετύχουν στις επιχειρήσεις τους.

Αυτό που κατάλαβε είναι ότι οι εκατομμυριούχοι ξεχωρίσουν από τους δισεκατομμυριούχους από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα χρήματα που βγάζουν.

Δηλαδή πως απαντούν σε μια απλή ερώτηση: «Τι σας αρέσει περισσότερο, να βγάζετε χρήματα ή να τα ξοδεύετε;».

Αποδείχθηκε ότι, εν αντιθέσει με τους επιτυχημένους ανθρώπους που έγιναν εκατομμυριούχοι, οι πολύ επιτυχημένοι επιχειρηματίες που έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι, παίρνουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βγάζουν χρήματα αντί από το να τα ξοδεύουν.

«Θέλεις να γίνεις πλούσιος; Υπάρχει ένας τρόπος για να γίνει αυτό: να ξοδεύεις λιγότερα από όσα βγάζεις», του είπε ο Frank Hasenfratz, ο καναδός δισεκατομμυριούχος της εταιρείας Linamar που παράγει ανταλλακτικά αυτοκινήτου.

Πάρτε παράδειγμα από τον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, που ακόμα μένει σε ένα σπίτι που αγόρασε το 1958.

Δεν έχει ξοδέψει χρήματα για να πάει σε smartphone, πληρώνει 18 δολάρια για ένα κούρεμα και δεν δίνει πάνω από 3,17 δολάρια για το πρωινό που παίρνει καθημερινά από τα McDonald’s. Και ας έχει περιουσία που φτάνει τα 84,6 δις. δολάρια.