Αυτές οι τροφές, μπορούν να να μας κόψουν την όρεξη

Ορισμένες τροφές είναι υπεύθυνες στο να μην έχουμε όρεξη για να φάμε.

Επιστήμονες αποδίδουν το συγκεκριμένο σε ένα τμήμα του εγκεφάλου, που ονομάζεται υποθάλαμος ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της αίσθησης της όρεξης και του. Επιπλέον, η ορμόνη λεπτίνη παράγεται στα λιπώδη κύτταρα του σώματος και δρώντας στον υποθάλαμο βοηθά στην καταστολή της όρεξης.

1. Κανέλα:

Καθυστερεί τον ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή τον χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής, γεγονός που μας κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα.

2. Πλιγούρι:

Προτείνεται και σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη διότι είναι άριστη πηγή σύνθετων υδατανθράκων, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο αργά. Το πληγούρι προσφέρει γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και αποτελεί μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να αδυνατίσουν ή να ελέγξουν το βάρος τους.

3. Μήλα:

Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και είναι γεμάτα σε φυτικές ίνες. Έτσι, τα μήλα βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την όρεξη για θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα.

4. Τρόφιμα πλούσια σε χρώμιο όπως είναι το μπρόκολο, η ντομάτα, τα μανιτάρια και οι ξηροί καρποί

Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι υπογλυκαιμίες και να ελέγχεται καλύτερα η όρεξή μας.

5. Ανανάς:

Η βρωμελαΐνη αποτελεί ένα σύνθετο μείγμα ουσιών που απαντάται στον ανανά, με τα περισσότερο μελετημένα συστατικά της να είναι μια ομάδα πρωτεολυτικών ενζύμων που φαίνεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαδικασία της πέψης.