Αυτά θα είναι τα μελλοντικά γραφεία της Google

To περιοδικό Vanity Fair είδε σε αποκλειστικότητα, κάποια από τα σχέδια των νέων γραφείων που σχεδιάζει η Google, για να στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες.

Υπολογίστε πως η Google, μέχρι τώρα, ποτέ δεν έχει χτίσει δικά της γραφεία. Τα headquarters στο Mountain View, είναι κτίρια που είχαν χρησιμοποιηθεί πριν από την Silicon Graphics. Από τη στιγμή που τα απέκτησε, η Google τα προσάρμοσε στις ανάγκες της και έτσι δημιουργήθηκε το Googleplex. Κάπως έτσι έκανε η Google για τα γραφεία της σε όλο τον κόσμο. Παίρνει κτίρια που ήδη υπάρχουν και τα «Googl-οποιεί».

google grafeia

 

Αυτό αλλάζει λοιπόν, με το Bay View project, για το οποίο δυστυχώς, ακόμα, έχουμε λίγες πληροφορίες. Αυτό όμως που μαθαίνουμε από τον David Radcliffe, πολιτικό μηχανικό που επιβλέπει το Real Estate της Google είναι η λογική βάση της οποίας σχεδιάστηκαν τα νέα γραφεία της εταιρείας: Όλα τα κτίρια, όλα τα γραφεία, ενώνονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε ο κάθε εργαζόμενος, να μην χρειάζεται περισσότερα από 2,5 λεπτά για να συναντήσει οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο. «Δεν προγραμματίζεις την καινοτομία και τις νέες ιδέες. Οι άνθρωποι πρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αυτό, εμείς, πρέπει να τους το κάνουμε εύκολο».

Σε όλο το παραπάνω, προσθέστε ποδηλατόδρομους, καφετέριες, εστιατόρια, playrooms, παράξενα σχεδιασμένα γραφεία μέσα σε ιδιαίτερους χώρους συνεργασίας και αρχίστε να φαντάζεστε (άλλη μία φορά) πώς θα είναι τα νέα Headquarters της Google.

Πηγή: digitallife.gr