ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ρατσιστική επίθεση εναντίον νεαρής που τραγουδούσε στα…γαλλικά

Ένα τραγούδι που τραγουδούσε στη γλώσσα της μία νεαρή Γαλλίδα μέσα σε λεωφορείο στη Μελβούρνη στην Αυστραλία, έγινε αιτία για μία άνευ προηγουμένου ρατσιστική επίθεση από επιβάτες εναντίον της.

Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Γαλλίας δηλώνουν σοκαρισμένες από το επεισόδιο.

Πρωταγωνιστές δύο επιβάτες που άρχισαν να βρίζουν χυδαία την νεαρή Γαλλίδα και τους φίλους της επειδή τραγουδούσαν γαλλικά. Ο ένας μάλιστα ήταν μαζί με τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του. Άρχισε να ουρλιάζει «σκάσε ή μίλα αγγλικά» και να βρίζει χυδαία την κοπέλα και τους φίλους της , απαιτώντας παράλληλα να κατέβουν από το λεωφορείο. Η κοπέλα αρνήθηκε και ο Αυστραλός βγήκε, έσπασε ένα τζάμι και της πέταξε τα γυαλιά.

Με εξίσου χυδαία ρατσιστικό τρόπο της επιτέθηκε και δεύτερος Αυστραλός . Το επεισόδιο κατέγραψε στο κινητό του τρίτος Αυστραλός και το σήκωσε στο διαδίκτυο προκαλώντας σεισμό στα αυστραλιανά ΜΜΕ.

Αδιανόητο , χαρακτηρίζει το επεισόδιο ο Γαλλικός τύπος. Το συγκρίνει με αντίστοιχους ρατσιστικούς προπηλακισμούς εναντίον μεταναστών που ζουν στην Γαλλία και επισημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται εξ ορισμού προστατευμένος από ρατσιστικές επιθέσεις λόγω χρώματος ή γλώσσας .