Αυστραλία: Oι εφαρμογές γνωριμιών προσθέτουν σήμα Covid-free

Θέλετε να γνωρίσετε ερωτικό σύντροφο μέσω εφαρμογών, αλλά φοβάστε τον κορωνοϊό; Τη λύση φαίνεται ότι βρήκαν εφαρμογές στην Αυστραλία, που επιτρέπουν στους χρήστες να προσθέσουν στο προφίλ τους σήμα εμβολιασμού.

Ειδικότερα, η Bumble, εφαρμογή γνωριμιών, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τη λειτουργία αυτήν την εβδομάδα. Οι χρήστες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα μπορούν να προσθέσουν το «σήμα εμβολιασμού» στο προφίλ τους, εάν έχουν λάβει έστω μία δόση του εμβολίου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bumble (@bumble)

Σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσει και το Tinder, με τους εκπροσώπους της εταιρείας να ανακοινώνουν ότι ανυπομονούν να διαθέσουν σήματα σύντομα στην Αυστραλία.

Πάντως, εκπρόσωπος της Bumble διευκρίνισε ότι δεν θα επαληθεύσει στην κατάσταση εμβολιασμού. Ως εκ τούτου, το σύστημα θα στηρίζεται στην εντιμότητα των χρηστών. Ωστόσο, η δυνατότητα προστέθηκε μετά από έρευνα που έδειξε ότι υπήρξε αύξηση κατά 45% στους χρήστες που ρωτούν αν το άτομο με το οποίο συνευρέθηκαν είχε συμπτώματα κορωνοϊού ή εμβολιάστηκε.

Και οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν παρόμοιες λειτουργίες

Πέραν της Αυστραλίας, στις ΗΠΑ ο Λευκός Οίκος είχε πρόσφατη συνεργασία με τους Tinder, Hinge
και OKCupid για να προσφέρει premium χαρακτηριστικά, όπως δωρεάν «super likes» σε χρήστες που δηλώνουν ότι έχουν εμβολιαστεί.

Στη Βρετανία, τον προηγούμενο μήνα, το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε παρόμοια πρωτοβουλία, καθώς συνεργάστηκε με εφαρμογές γνωριμιών. Στόχος να προσφέρει στους εμβολιασμένους χρήστες που θα προσθέσουν την κατάσταση εμβολιασμού στο προφίλ τους λίστα προνομίων.

Check Also

NASA: Θα ψάξουν σε κρατήρα της Σελήνης για νερό

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι επέλεξε την περιοχή της Σελήνης, όπου το 2023 …

Μετά απο τρεις μήνες επέστρεψαν στη Γη οι πρώτοι αστροναύτες του κινεζικού διαστημικού σταθμού

Τρεις κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν σήμερα στη Γη έπειτα από διαμονή ρεκόρ 90 ημερών στον κινεζικό …