Αυστραλία: Κατέληξαν σε έρημο με φίδια, λόγω λάθους στο λογισμικό χαρτογράφησης του iPHONE

Σε περιοχή της ερήμου γεμάτη με δηλητηριώδη φίδια κατέληξαν οδηγοί στην Αυστραλία. Αιτία το λογισμικό χαρτογράφησης του κινητού τηλεφώνου iPhone της Apple….

Οι αυτοκινητιστές, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας, είχαν αποκλειστεί για περισσότερες από 24 ώρες χωρίς τροφή και νερό, αφού αντί να φτάσουν στην τουριστική πόλη Μιλντούρα, κατέληξαν 70 χιλιόμετρα μακριά στο Εθνικό Πάρκο Μάρεϊ Σάνσετ.

«Ο τελευταίος που χρειάστηκε διάσωση, ήταν την Παρασκευή το βράδυ. Το αυτοκίνητό του σταμάτησε και ήταν πολύ φοβισμένος να βγει από το όχημά του. Όπως μας είπε αργότερα, είδε ένα φίδι, μια κατσίκα και μια αλεπού» δήλωσε την Τρίτη ο Επιθεωρητής της αστυνομίας στη Μιλντούρα, Σάιμον Κλέμενς. Δήλωσε ότι τουλάχιστον έξι οχήματα είχαν κολλήσει σε αμμώδεις περιοχές του Πάρκου, μετά τις οδηγίες που ακολούθησαν από το λογισμικό χαρτογράφησης του iPhone. Η διάσωση των ατόμων που αποκλείστηκαν στις αμμώδης περιοχές ήταν σχετικά εύκολη, αλλά, εκτός από τα φίδια οι οδηγοί κινδύνευσαν και από τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας , που έφτασαν μέχρι και 46 βαθμούς Κελσίου. Αν βρίσκονταν εκτός των οχημάτων τους και δεν είχαν σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο, τότε θα μπορούσαν να υπάρχουν και θύματα.

Μετά από αυτά οι  αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας εξέδωσαν ανακοίνωση προειδοποιώντας τους ταξιδιώτες να σταματήσουν τη χρήση του λογισμικού χαρτογράφησης. Βέβαια, η εταιρεία έχει πλέον διορθώσει την τοποθεσία της Μιλντούρα για όσους ταξιδεύουν από τη Νότια Αυστραλία, όμως οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούν αναζήτηση για τη διαδρομή από την Μελβούρνη, εξακολουθούν να λαμβάνουν λανθασμένες οδηγίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ζήτησε τον Σεπτέμβριο δημόσια συγνώμη από τους πελάτες της, για τα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί στο νέα εφαρμογή χαρτογράφησης, ενώ πρότεινε τη χρήση της αντίστοιχης υπηρεσίας της ανταγωνιστικής εταιρείας, Google, έως ότου επιλυθεί το θέμα.