Αυστρία: Κρατούσε στο υπόγειο το πτώμα της 89χρονης μητέρας του για να λαμβάνει τη σύνταξή της

Το μουμιοποιημένο πτώμα μιας 89χρονης γυναίκας, η οποία είχε πεθάνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο, βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού της, στο Τιρόλο, αφού ο γιος της δεν γνωστοποίησε ποτέ τον θάνατο στις Αρχές, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή της.

«Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι αυτή η γυναίκα, ηλικίας 89 ετών, πέθανε τον Ιούνιο του 2020 και ο άνδρας, ηλικίας 66 ετών, διατήρησε το σώμα της ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τα επιδόματά της» εξήγησε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατοικούσε κοντά στο Ίνσμπρουκ, ομολόγησε ότι κατέψυξε το σώμα της μητέρας του για να μην μυρίζει και το τύλιξε με επιδέσμους. Στη συνέχεια το κάλυψε με άμμο για γάτες, με αποτέλεσμα το πτώμα να μουμιοποιηθεί. Στον αδελφό του, όταν ζητούσε να μάθει νέα της μητέρας τους, έλεγε ότι η γυναίκα, η οποία έπασχε από άνοια και δεν είχε πολλές επαφές με τον υπόλοιπο κόσμο, είχε εισαχθεί για νοσηλεία.

Τα χρήματα στέλνονταν στο σπίτι μηνιαίως με ταχυδρομική επιταγή. Όμως πρόσφατα ένας καινούριος ταχυδρόμος ζήτησε να δει τη δικαιούχο και όταν ο γιος αρνήθηκε, ενημέρωσε τις Αρχές.

Ο 66χρονος κατηγορείται για απάτη και για προσβολή νεκρού.