Αυστηρός ο κ. Πέτρος Κληρίδης

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ Ελλάδος  μίλησε  πριν από λίγο ο Γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής δημοκρατίας, κ.  Πέτρος Κληρίδης.

Στην ερώτηση του Γιώργου Αυτιά αν τώρα που του παραδόθηκε η λίστα με τα ονόματα θα φτάσει μέχρι τέλος, όποιος η όποια θέση και να έχει ο κ. Κληρίδης ήταν πολύ αυστηρός:

“Όπως είναι εδώ στη Κύπρο τα πράγματα και να θέλει κάποιος να συγκαλύψει κάποιον δεν έχει τη δύναμη κανείς και δεν μπορεί να συγκαλύψει την οιονδήποτε για οτιδήποτε. Τώρα η λίστα που μου δόθηκε με τα ονόματα, κατά κάποιο περίεργο τρόπο έχει διαρρεύσει και δημοσιευθεί στις διαδικτυακές εφημερίδες και σήμερα δημοσιεύεται στις καθημερινές εφημερίδες. Σίγουρα θα δώσω τους δύο καταλόγους, δύο είναι για τις δύο τράπεζες.

Η Κύπρος περιμένει να κάνουμε το καθήκον μας όπως πρέπει και θα το κάνουμε. Αναφέρονται στη λίστα πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά μπορεί να έχουν κάποια εξήγηση. ‘Ηδη βλέπω στις σημερινές εφημερίδες κάποιοι από αυτούς να έχουν δώσει εξηγήσεις”.

Σ ε ερώτηση του Γ. Αυτιά εάν θα καλέσει και άτομα από την Ελλάδα για ανακρίσεις ο κ. Κληρίδης είπε ότι μάλλον θα καλέσει.