Αυξημένα τα μέτρα και οι περιπολίες της Αστυνομίας

Επί ποδός η Αστυνομία ενόψει γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με αυξημένα  μέτρα και  περιπολίες.

Σε δηλώσεις από την Λεμεσό ο Εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως «έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρόγραμμα για την εορταστική περίοδο και το προσωπικό θα εργαστεί αδιάλειπτα, με αυξημένες περιπολίες και ελέγχους κατά τη διάρκεια των γιορτών».

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε ότι «θα υπάρχει συνεχής, διακριτική και προστατευτική παρουσία, κοντά στον πολίτη με στόχο την ποιοτική εξυπηρέτηση, την πρόθυμη ανταπόκριση και την αποτελεσματική βοήθεια».

«Περαιτέρω», σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, «έχει ήδη εφαρμοστεί με οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο θεσμός των πεζών περιπολιών, σε όλες τις πόλεις και μπορώ να πω ότι τα πρώτα αποτελέσματα και τα μηνύματα από τους πολίτες, είναι πολύ θετικά.

«Όσον αφορά τις περιπολίες», συνέχισε ο κ. Αγγελίδης , «θα υπάρχουν σε συγκεκριμένους χώρους σε όλες τις πόλεις, έτσι ώστε να γίνονται έλεγχοι, για τις διαρρήξεις, τις κλοπές και τις ληστείες και αυτό το πρόγραμμα», όπως σημείωσε, «θα καλύψει τα υποστατικά που εργάζονται όλο το 24ωρο, είτε αυτά είναι αρτοποιεία, είτε περίπτερα».

Στόχος της αστυνομίας σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, «να τελειώσουν οι γιορτές χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα και να προληφθούν τα όποια αδικήματα».

«Σε αυτό το πλαίσιο», είπε, «θα πρέπει και οι πολίτες να λάβουν τα δικά τους μέτρα για την ασφάλεια της περιουσίας τους, έχοντας υπόψη ότι κάποιοι θα απουσιάζουν από το σπίτι ».

Ο κ. Αγγελίδης κάλεσε τους πολίτες να ασφαλίσουν τα σπίτια, τα διαμερίσματα τους, να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους σε χώρους όπου υπάρχει φωτισμός και μην αφήνουν σε αυτά αντικείμενα αξίας.

Όσον αφορά τους ελέγχους για την κυβεία και τον ηλεκτρονικό τζόγο ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «εντατικοποιούνται οι ήδη στοχευμένες επιχειρήσεις παγκύπρια αλλά παράλληλα», σημείωσε, «θα ελέγχονται και φύλακες που εργάζονται σε συγκεκριμένες εταιρείες, κατά πόσο εργάζονται νόμιμα, ενώ θα γίνονται και έλεγχοι εάν γίνεται οποιαδήποτε παράβαση της νομοθεσίας».

Αναφερόμενος στα θέματα τροχαίας ο Εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης, τόνισε ότι «στο ίδιο πλαίσιο, η προσπάθεια είναι η ασφάλεια των οδηγών, θα υπάρχουν αυξημένες περιπολίες, έντονη παρουσία της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο στις προσπάθειες που καταβάλλονται για βοήθεια των οδηγών».

«Στόχος της αστυνομίας», είπε ο κ. Αγγελίδης, «η αποφυγή των τροχαίων δυστυχημάτων και να είμαστε σε θέση μετά τις γιορτές, να πούμε τα καλύτερα, χωρίς δυσάρεστα νέα».

Ο κ. Αγγελίδης ευχήθηκε τέλος σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέος έτος με ασφάλεια.