Αυξημένα κατά 6% τα παγκόσμια έσοδα της PwC το 2014

Νέο ρεκόρ εσόδων παρά τις οικονομικές προκλήσεις, την αυξημένη ρύθμιση και τον έντονο ανταγωνισμό σε όλες τις αγορές

Αυξημένα κατά 6% ήταν τα έσοδα της PwC για το οικονομικό έτος 2014, με τα συνολικά παγκόσμια μεικτά έσοδα του οργανισμού να ανέρχονται στα $34 δις. Η αύξηση των εσόδων ήταν σημαντική στο σύνολο των εργασιών των μεγαλύτερων οργανισμών του δικτύου της PwC σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες.

«Tο δίκτυο της PwC συνέχισε να καταγράφει πολύ θετικές επιδόσεις το οικονομικό έτος 2014, παρά τις οικονομικές προκλήσεις σε ορισμένες χώρες, την αυξημένη ρύθμιση και τον έντονο ανταγωνισμό σε όλες τις αγορές μας», δήλωσε ο Dennis M. Nally, Πρόεδρος της PricewaterhouseCoopers International Ltd. Εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας την επόμενη χρονιά, ο κ. Nally διατύπωσε την εκτίμηση ότι αναμένεται αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 3.2%.

Οι οργανισμοί της PwC στη Μέση Ανατολή και την Αφρική κατέγραψαν αύξηση 16%, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις συνεχείς επενδύσεις της PwC και την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες της, καθώς οι εν λόγω οικονομίες αναπτύσσονται και ωριμάζουν με ραγδαίους ρυθμούς. Η αύξηση στη Νότια Αμερική ανήλθε συνολικά στο 13%, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η αύξηση που καταγράφηκε στη Βραζιλία δεδομένων των δύσκολων συνθηκών της αγοράς. Στη Βόρεια Αμερική, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%, αντανακλώντας τη συνεχή ανάπτυξη του τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εν λόγω περιφέρεια.

Τα έσοδα αυξήθηκαν και στην Ευρώπη, κατά 4% στη Δυτική και 3% στη Κεντρική και Ανατολική, παρά τις συνεχιζόμενες υποτονικές οικονομικές συνθήκες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η αύξηση των εσόδων στην Ασία ανήλθε στο 9% κατά το οικονομικό έτος 2014 σε σύγκριση με 2% το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα των θετικών αποτελεσμάτων σε όλη την περιφέρεια, και ιδιαίτερα στην Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Στην Αυστραλία και τα Νησιά του Ειρηνικού, οι οργανισμοί της PwC επέστρεψαν σε ρυθμούς υγιούς ανάπτυξης με 4% αύξηση των εσόδων, κυρίως λόγω της ανάπτυξης της αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Αυστραλία. Το δίκτυο της PwC υπηρετεί ένα ευρύ και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο πελατών, περιλαμβανομένων του 84% των εταιρειών της λίστας Fortune Global 500, του 93% της κατάταξης FT Global 500 και πέραν των 100,000 εταιρειών σε όλο τον κόσμο.
Άνθρωποι και αριθμοί
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το οικονομικό έτος 2014, οι οργανισμοί της PwC και οι άνθρωποί της δώρισαν σχεδόν $87 εκ. σε δράσεις στην κοινότητα, ενώ περισσότεροι από 53,000 εργαζόμενοι αφιέρωσαν υπό μορφή δωρεάς πέραν των 600,000 ωρών σε επαγγελματικές υπηρεσίες και εξειδικευμένες εθελοντικές δραστηριότητες.

Η PwC εξακολουθεί να εστιάζει τις προσπάθειές της στην πρόσληψη των καλύτερων ταλέντων, προσθέτοντας στις τάξεις της 45,000 άτομα το οικονομικό έτος 2014, περιλαμβανομένων και 20,000 νέων αποφοίτων, ανεβάζοντας έτσι το παγκόσμιο ανθρώπινο δυναμικό της σε πέραν των 195,000.