Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών λαθρομεταναστών από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

Μεγαλώνει ο αριθμός των λαθρομεταναστών που βρήκαν τραγικό θάνατο ανάμεσα στις λιβυκές ακτές και το νησί Λαμπεντούζα, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Τα θύματα ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 10. Το σκάφος τους ναυάγησε τα ξημερώματα. Οι ιταλικές αρχές ανέσυραν σώους 65 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες εκ των οποίων η μια είναι έγκυος .Τους μετέφεραν όλους στην Λαμπεντούζα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ansa, δύο σκάφη της ακτοφυλακής συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό επιζώντων , ενώ δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα τόσο των νεκρών όσο και των διασωθέντων.Οι αρχές της Ιταλίας ειδοποιήθηκαν μέσω δορυφορικού τηλεφώνου για το δυστύχημα και ενημέρωσαν τις αρχές της Μάλτας και της Λιβύης. Το σκάφος εντόπισε αεροπλάνο από τη Μάλτα.

Από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο φέτος, οκτώ χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας.

 

Check Also

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Κίνας – Ταϊβάν: Απαντά με πολεμικά αεροσκάφη η Ταϊβάν

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Κίνας – Ταϊβάν: Απαντά με πολεμικά αεροσκάφη η Ταϊβάν Το υπουργείο …

Ταϊβάν: Νεκρός βρέθηκε υπεύθυνος πυραυλικού προγράμματος

Ταϊβάν: Νεκρός βρέθηκε υπεύθυνος πυραυλικού προγράμματος Ο αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης στο …