Αυθαίρετη επιδοματική πολιτική καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Α. Νεοφύτου

Το όραμα του Νίκου Αναστασιάδη είναι να επαναφέρει σε συνθήκες ευημερίας την υπό χρεοκοπία κυπριακή κοινωνία, είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να αποτρέψει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ειδικά στους συμπολίτες μας που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η Κυβέρνηση εφάρμοσε μια αυθαίρετη επιδοματική πολιτική, από την οποία επωφελήθηκαν κυρίως άτομα που δεν δικαιούνται ούτε και είχαν ανάγκη στήριξης, ενώ τα άτομα με πραγματικές ανάγκες βίωναν τον εφιάλτη των μισθών πείνας, δήλωσε ο κ. Αβέρωφ. Πρώτη προτεραιότητα του Νίκου Αναστασιάδη είναι η Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα σχηματίσει  να απλώσει κοινωνικό δίχτυ προστασίας πάνω από τους συμπολίτες μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

«Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα εισοδήματα των ασθενέστερων ομάδων και να τις στηρίξουμε στις δυσκολίες και έστειλε το μήνυμα ότι  ο κατώτατος μισθός είναι ήδη διασφαλισμένος, ακόμα και μέσα από το μνημόνιο της Τρόικας…το όραμα του Νίκου Αναστασιάδη είναι να ξεφύγουμε από τη μιζέρια των μισθών πείνας των 800 ευρώ, τις 60.000 ανέργους και τις 200.000 συμπατριώτες μας που ζουν κάτω από τα όριο της φτώχιας, την Κύπρο των κοινωνικών παντοπωλείων και συσσιτίων».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον Υπουργό Εμπορίου να έχει ζητήσει από τοΥπουργείο Οικονομικών 37 εκ. για να δοθούν σε απαλλοτριώσεις που αφορούν Τ/κ., ο κ. Νεοφύτου αφού ανέφερε ότι οι σημερινές σκηνές με τις κατασχέσεις υπουργικών οχημάτων μας κάνουν να αισθανόμαστε ταπεινωμένοι.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε επίσης πως είναι γεγονός ότι εδώ και μερικές μέρες, συγκεκριμένος Υπουργός εξασκεί αφόρητες πιέσεις σε λειτουργούς του Υπουργείου Οικονομικών να αποδεσμεύσουν 37 εκατομμύρια για αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων που έγιναν μόλις πριν ένα χρόνο και αφορούν αποκλειστικά απαλλοτριώσεις σε τ/κ περιουσίες. Διευκρίνισε επίσης ότι το θέμα εγείρεται επειδή υπάρχουν οφειλόμενα για απαλλοτριώσεις που εκκρεμούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ίσως και δεκαετία και που μπορεί μεταξύ και αυτών να υπάρχουν και   Τ/κ.