Αυθαίρετες οι απαιτήσεις της τρόικας,λένε οι οικολόγοι

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατήγγειλε σήμερα, με ανακοίνωσή του, ως «αυθαίρετη και προκλητικά εχθρική» την απαίτηση της Τρόικας να γίνει αποδεκτή η νέα αύξηση των εκτιμήσεων για τις δανειακές ανάγκες της κυπριακής οικονομίας.

Οι Οικολόγοι αναφέρουν επίσης ότι «η κυπριακή Κυβέρνηση φαίνεται να έχει παραδοθεί στις ορέξεις των δανειστών μας. Διότι μπορεί μεν να βαρύνεται με τεράστια ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση για την αδράνεια και αδιαφορία της, αλλά αυτές οι ευθύνες δεν μπορούν επ’ άπειρον να δικαιολογούν την υποτακτική στάση της σημερινής κυβέρνησης έναντι των αυθαίρετων απαιτήσεων της Τρόικας».

Αντιπροσωπεία του Κινήματος, που θα συναντηθεί σήμερα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, θα καταθέσει προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της Πράσινης Ανάπτυξης.

Οι Οικολόγοι καλούν την Κυβέρνηση να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη που θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, όπως εκτιμούν.

Επίσης το Κίνημα θα καταθέσει πρόταση για αναστολή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην ελεύθερη εργοδότηση κοινοτικών εργαζομένων στην Κύπρο, τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια, σε εκείνους τους τομείς που υπάρχει ζήτηση από Κύπριους εργαζόμενους.

«Είναι καιρός η κυπριακή Κυβέρνηση να θέσει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το πολύ δικαιολογημένο αίτημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και οι εκκλήσεις και ευχές δεν είναι αρκετές».

Το Κίνημα Οικολόγων σχολιάζει επίσης την επιστολή Ντράγκι για το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία επιβεβαιώνει, όπως αναφέρεται, τη θέση του Κινήματος για το «εχθρικό ρόλο» του κ. Δημητριάδη.

Οι Οικολόγοι καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να προχωρήσει τη διαδικασία που η κυπριακή νομοθεσία προνοεί με την παύση του Διοικητή από το κυπριακό Δικαστήριο και εάν πετύχει η αγωγή και παυθεί ο κύριος Δημητριάδης, μπορεί αυτός αν θέλει να προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

κυπε