Ατυχος ο Μάρκος Παγδατής – Έχασε στον τελικό

Σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι στην καριέρα του, ο Μάρκος Παγδατής στάθηκε άτυχος αφού ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον πρωτο του ATP τίτλο εδώ και πέντε χρόνια, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 σετ απ’τον Τζον Ίσνερ ο οποίος έκανε το χατ-τρικ στο Atlanta Open!

Μόλις 59 λεπτά χρειάστηκε ο Τζον Ίσνερ για να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του στην 1Ατλάντα.

Στον τελικό των 30 over, ο Αμερικανός αποδείχθηκε πιο έτοιμος απ’τον Μάρκο Παγδατή και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στην τελική επικράτηση με 6-3, 6-3, κατακτώντας τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στη hard court διοργάνωση.

Ο Παγδατής φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αριστερό προσαγωγό και δεν μπόρεσε να δείξει το καλό πρόσωπο ολόκληρης της εβδομάδας στην πρωτεύουσα της Τζόρτζια.

Aυτός ήταν ο 10ος τίτλος στην καριέρα του Τζον Ίσνερ και ο πρώτος στη φετινή σεζόν.

Αντίθετα, ο Μάρκος Παγδατής στην επιστροφή του σε τελικό ATP μετά το 2011 στην Κουάλα Λουμπούρ, δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο μετά το Σίδνεϊ το 2010, ωστόσο πραγματοποίησε ένα πολύ δυνατό τουρνουά, στην πρώτη του συμμετοχή στην Ατλάντα.

Ο Ίσνερ πέτυχε τρία break στο σερβίς του Παγδατή ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου απ’τον Κύπριο, τελειώνοντας το ματς με 12 άσους και συνολικά 37 winners.

Μετά την κατάκτηση του εναρκτήριου σετ, όλα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια για τον 30χρονο Αμερικανό ο οποίος πέτυχε δύο breaks στο 2ο σετ, φτάνοντας στη νίκη μετά από 59 λεπτά αγώνα.

Στην τελετη απονομής, ο Μάρκος εμφανίστηκε απολογητικός προς το κοινό της Ατλάντα.baghdatis markos

“Το σώμα μου δεν μπόρεσε να το αντέξει” είπε χαρακτηριστικά ο 30χρονος Κύπριος, No47 της παγκόσμιας κατάταξης που τη Δευτέρα θα ανέβει στην 43η θέση του κόσμου.

Τόσο ο Ίσνερ όσο και ο Παγδατής θα αγωνιστούν στο Citi Open της Ουάσινγκτον που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.