“Ασφαλίστε” τα χρήματά σας στην Ουκρανία, όχι στην Κύπρο, λέει ο Ουκρανός πρωθυπουργός

Είναι “πιο ασφαλές” οι Ουκρανοί πολίτες να έχουν τα χρήματά του στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μίκολα Αζάροφ.

Όπως και στην Ρωσία, πολλοί εύποροι Ουκρανοί επιλέγουν την Κύπρο για τις καταθέσεις τους, λόγω του πολύ ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει στην νήσο, αλλά και λόγω της μικρής εμπιστοσύνης που έχει ο πληθυσμός στο ουκρανικό τραπεζικό σύστημα.

“Η ιστορία αυτή, παρ’ όλη την αρνητική της πτυχή, έχει επίσης κάτι το θετικό. Κρύψατε τα χρήματά σας στην Κύπρο, στο εξωτερικό, πιστεύοντας ότι είναι πάρα πολύ ριψοκίνδυνο να το κάνετε στην Ουκρανία; Όμως αποδείχθηκε ότι είναι πιο ασφαλές να διατηρείτε τα χρήματα αυτά στην Ουκρανία”, είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός για να διευκρινίσει λίγη ώρα αργότερα ότι “αστειεύεται”.

Συνεχίζοντας σε πιο σοβαρό τόνο, ο Αζάροφ σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες θα “αναλογίζονται εφεξής πολύ προσεκτικά τις αμφιβολίες τους όσον αφορά την αξιοπιστία” του τραπεζικού συστήματος… «Εμείς έχουμε δείξει κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα κατάσχεσης», υπογράμμισε.