Αστυνομικές διευθετήσεις για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Στις απαραίτητες διευθετήσεις για διευκόλυνση του κοινού και ομαλή διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, προχωρεί η Αστυνομία ανήμερα της εορτής.

Λόγω της δοξολογίας που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Αρχιεπισκοπή και της μαθητικής παρέλασης που θα ακολουθήσει στη Λευκωσία, από τα μεσάνυχτα της 27ης προς 28η Οκτωβρίου, θα απαγορεύει τη στάθμευση οχημάτων στην πλατεία της Αρχιεπισκοπής, στην οδό Κοραή, στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στη λεωφόρο Στασίνου (από τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας, μέχρι και την Πλατεία Ελευθερίας), στη λεωφόρο Ομήρου, στη λεωφόρο Βύρωνος, στην οδό Μιχαλάκη Καραολή και στη λεωφόρο Ευαγόρου.

Για σκοπούς της μαθητικής παρέλασης, η τροχαία κίνηση θα διακοπεί από τις 9π.μ. της 28ης Οκτωβρίου στη λεωφόρο Στασίνου, από τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας, μέχρι τη συμβολή της με την πλατεία Ελευθερίας και στη λεωφόρο Βύρωνος, από τα φώτα Μουσείου, μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Από τις 9.30π.μ. θα διακοπεί η τροχαία κίνηση στον άξονα της παρέλασης, από τη συμβολή της λεωφόρου Στασίνου, με την οδό Μπουμπουλίνας, στις λεωφόρους Βύρωνος Ομήρου και Μιχαλάκη Καραολή και στη λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη, από τα φώτα τροχαίας προς τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ως χώροι στάθμευσης των οχημάτων του κοινού που επιθυμεί να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση έχουν καθοριστεί:

1. Ο χώρος στάθμευσης παρά το περίπτερο «ΟΧΙ»
2. Ο χώρος στάθμευσης παρά την τάφρο κάτω από το Δημοτικό Μέγαρο.
3. Ο χώρος στάθμευσης παρά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και
4. Ο χώρος στάθμευσης παρά το Άνοιγμα Κολοκάση.

Μετά τις 9.30π.μ., τα Αστικά Λεωφορεία Λευκωσίας, που προέρχονται από τις περιοχές Στροβόλου, Λακατάμειας, Ανθούπολης, Παρισσινού, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Αγίου Παύλου, θα αποβιβάζουν/επιβιβάζουν επιβάτες στη λεωφόρο Μουσείου. Αυτά που προέρχονται από τις περιοχές Παλλουριώτισσας, Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς, Δασούπολης, Λατσιών, θα αποβιβάζουν επιβάτες στη γέφυρα Κάνιγγος παρά το περίπτερο «ΟΧΙ».

Το κοινό προτρέπεται όπως κατά τη διάρκεια της παρέλασης, παραμένει επί των πεζοδρομίων για την ομαλή και απρόσκοπτη διέλευση των παρελαυνόντων. Προτρέπεται επίσης όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι Αστυνομικών.