Αστυνομία: 7ήμερη κράτηση στους 3 συλληφθέντες για τα πειρατικά κανάλια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το  Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 53, 44 και 43 ετών, τα οποία συνελήφθησαν σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά παράνομο διαμοιρασμό σήματος συνδρομητικών καναλιών, παράνομη κατοχή κεντρικών εξυπηρετητών σέρβερ που διαμοιράζουν παράνομα σήμα συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη παρέμβαση σε δεδομένα συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου, παράνομη δημιουργία αρχείου προσωπικών δεδομένων χωρίς γνωστοποίηση προς τον Έφορο Προσωπικών Δεδομένων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού και το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για πώληση παράνομου σήματος συνδρομητικών καναλιών σε διάφορες χώρες. θα λάβει περίπου 400 καταθέσεις από πελάτες και το οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων .

Επιπρόσθετα, εντείνονται οι έρευνες για εντοπισμό εξοπλισμού που σχετίζεται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ενώ θα γίνει οικονομική έρευνα των υπόπτων.