Αστυνομία: 25χρονη εντοπίστηκε να πωλεί παράνομα αέριο γέλιου

Αστυνομία: 25χρονη εντοπίστηκε να πωλεί παράνομα αέριο γέλιου

Υπόθεση αμελών και απερίσκεπτων πράξεων διερευνά η Αστυνομία εναντίον 25χρονης, η οποία εντοπίστηκε χθες βράδυ, στην επαρχία Αμμοχώστου, να πωλεί παράνομα υποξείδιο του αζώτου – αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.00 χθες το βράδυ, μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου, εντόπισαν την 25χρονη, σε δρόμο στην περιοχή Αγίας Νάπας, να πωλεί υποξείδιο του αζώτου – laughing gas.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν στην κατοχή της 25χρονης και κατακρατήθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις, μία μεταλλική φιάλη, 26 αχρησιμοποίητες αμπούλες και 4 χρησιμοποιημένες αμπούλες, 55 άδεια μπαλόνια και το χρηματικό ποσό των 51ευρώ.

Η 25χρονη οδηγήθηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, όπου αφού ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε γραπτώς για τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.

Το υποξείδιο του αζώτου αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς, ως αναισθητικό αέριο, σε μικρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Χορηγείται μόνο κάτω από την επίβλεψη ιατρού, αφού η χρήση του είναι επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη, αφού μεταξύ άλλων παρενεργειών, μπορεί να προκαλέσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και ανεπάρκεια του κυκλοφοριακού συστήματος να παρέχει οξυγόνο στον οργανισμό, ενώ περιστατικά νευρολογικής βλάβης έχουν αποδοθεί στην κατάχρηση του υποξειδίου του αζώτου.