Αστυνομία: 11 οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί σε ναρκοτέστ

Αστυνομία: 11 οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί σε ναρκοτέστ

Συνολικά 11 υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, τις τελευταίες έντεκα ημέρες. (31/3 – 10/04/2021). Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των τροχονομικών έλεγχων που διενεργεί σε καθημερινή βάση η Αστυνομία, 11 οδηγοί οχημάτων, ηλικίας 19 μέχρι 34 ετών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικό έλεγχο ναρκοτέστ.

Σε μία περίπτωση, σε όχημα που οδηγούσε άντρας ηλικίας 22 ετών στη Λευκωσία στις 9/4/2021, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 25 γραμμαρίων περίπου. Ο οδηγός αφού συνελήφθη, στη συνέχεια κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε άλλη περίπτωση, 29χρονος ο οποίος κινείτο με το όχημά του στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά τον Κόρνο στις 31/3/2021 ανακόπηκε από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, αφού οδηγούσε με ταχύτητα 142 χιλιόμετρα ανά ώρα, αντί 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, που είναι το καθορισμένο από το Νόμο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο. Όπως διαπιστώθηκε, ο 29χρονος οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς ασφάλεια.

Επίσης, σε δύο περιπτώσεις σε Λάρνακα και μία στη Λεμεσό, τρία πρόσωπα, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας.

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και με διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.