Αστυνομία: Σύσκεψη στο Αρχηγείο με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Πραγματοποιήθηκε, στο Αρχηγείο Αστυνομίας διευρυμένη σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού του Σώματος, Ζαχαρία Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή του Βοηθού Αρχηγού και των επικεφαλής των αρμοδίων Υπηρεσιών της Αστυνομίας με αφορμή τις  τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Κατά τη σύσκεψη έγινε παρουσίαση και σκιαγράφηση των εν λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων. Αξιολογήθηκε επίσης εκ νέου, ο τρόπος εφαρμογής των αυξημένων μέτρων που ήδη λαμβάνονται από την Αστυνομία Κύπρου, από τον Ιανουάριο του 2015, όταν είχε συμβεί το προηγούμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Επί τούτου, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι, έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και παγκοσμίως αναφορικά με την απειλή της τρομοκρατίας, βρίσκεται σε εγρήγορση και παρακολουθεί το όλο ζήτημα στενά και σε όλα τα επίπεδα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, με στόχο τη διατήρηση συνθηκών ασφάλειας στο νησί μας. Υπάρχει συνεχής συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών του Σώματος, ως επίσης με τα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες του κράτους. Παράλληλα, η επικοινωνία με ξένες συνεργαζόμενες υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς είναι συνεχής.