Αστυνομία: Συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις για πάταξη της παρανομίας

Οι παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας, στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας, των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, που αποτελεί προτεραιότητα για την Αστυνομία συνεχίστηκαν το τελευταίο 3ημερο.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρει ότι  κατά τη διάρκεια των εκστρατειών (μεταξύ των ωρών 6π.μ. και 6.30π.μ. στις 18 – 20 Δεκεμβρίου 2015), ελέχθησαν παγκύπρια 320 οχήματα και 342 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά.

Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 549 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 156 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο. Προέκυψαν επίσης 139 καταγγελίες για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, η Αστυνομία έλεγξε και 14 φρουρούς ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 324 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και 313 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα. Επίσης, διενεργήθηκαν 922 έλεγχοι αλκοόλης κατά τους οποίους προέκυψαν 104 καταγγελίες.

“Οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται με σκοπό να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών”, καταλήγει η Αστυνομία.