Αστυνομία συμφώνησε με καταζητούμενο να παραδοθεί μετά από 15.000 likes στο Facebook

Αστυνομικό τμήμα του Κονέκτικατ έκανε μία πρωτοφανή συμφωνία με έναν φυγά, για τον οποίον εκκρεμούν αρκετά εντάλματα σύλληψης. Ο άνδρας υποσχέθηκε ότι θα παραδοθεί στις Αρχές σε περίπτωση που η ανάρτηση της αστυνομίας στο Facebook με τη φωτογραφία του λάβει… 15.000 likes.

Για τον 29χρονο Jose Simms εκκρεμούν συνολικά επτά εντάλματα για κατηγορίες όπως η διατάραξη ειρήνης και η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το αστυνομικό τμήμα του Τόρινγκτον ανήρτησε στο Facebook μία φωτογραφία του φυγά για να βοηθήσουν οι πολίτες στον εντοπισμό του. Αυτός που επικοινώνησε τελικώς, όμως, ήταν ο ίδιος ο 29χρονος.

Αρχικά ζήτησε το post να συγκεντρώσει 20.000 likes για να παραδοθεί, ο αστυνομικός που του μίλησε, όμως, τον έπεισε να συμφωνήσει στα 15.000.

«Θα είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει», είπε ο υπαστυνόμος, ο οποίος διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία. Βέβαια τόνισε πως όποιος γνωρίζει πού βρίσκεται ο 29χρονος καλό θα ήταν να το πει ώστε να τελειώσει το σασπένς.

Η συμφωνία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από άτομα που κατηγορούν την αστυνομία για ανήθικες τακτικές.

Η Maki Haberfeld, μία ειδικός σε θέματα αστυνομικής ηθικής που διδάσκει στο John Jay College, τόνισε πως ο Simms χρησιμοποιεί τα social media για να χειραγωγήσει τόσο την αστυνομία όσα και τα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, επέκρινε τη στάση των Αρχών ασφαλείας, σημειώνοντας πως η όλη υπόθεση μετατρέπεται σε φάρσα.

Το Associated Press κατάφερε να επικοινωνήσει με τον φυγά στο Facebook. Ο 29χρονος δήλωσε πως θα τηρήσει τη συμφωνία αν συγκεντρωθούν τα likes.

«Ήθελα να τους δώσω κάποιο κίνητρο για όλη την σκληρή δουλειά που έχουν κάνει για να με πιάσουν», είπε.