Αστυνομία: Σε ισχύ τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πυκνής τροχαίας κίνησης

Αστυνομία: Σε ισχύ τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πυκνής τροχαίας κίνησης

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αυτό το σαββατοκύριακο, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση της ταλαιπωρίας του κοινού κατά τις κυριακάτικες εξορμήσεις του, στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα ορεινά θέρετρα.

Από αυτή την Κυριακή, 12 Ιουλίου, τίθεται σε ισχύ το διάταγμα που εξέδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής. Το διάταγμα θα ισχύσει και για τις δύο επόμενες Κυριακές, 19 και 26 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με το διάταγμα, μεταξύ των ωρών 9π.μ. – 1μ.μ. και 4μ.μ. – 8μ.μ., των Κυριακών 12, 19 και 26 Ιουλίου, απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, στους αυτοκινητόδρομους, καθώς και στους υπεραστικούς δρόμους Λευκωσίας – Τροόδους, Λεμεσού – Πλατρών – Τροόδους και Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς.

Το διάταγμα του Αρχηγού, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία, για απάμβλυνση των προβλημάτων και μείωση της ταλαιπωρίας των εκδρομέων, που παρατηρούνται στους δρόμους, κάθε Κυριακή, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αναβαθμισμένη, φυσική παρουσία των μελών της Τροχαίας Αρχηγείου, στους αυτοκινητόδρομους και το δευτερεύον οδικό δίκτυο, για επιτήρηση της τροχαίας κίνησης και λήψη άμεσων μέτρων εκεί και όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Επίσης, κάθε Κυριακή, η Αστυνομία εκδίδει σε τακτική βάση, αλλά και εκτάκτως, ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. Οι ανακοινώσεις αυτές δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.cypruspolicenews.com), τους λογαριασμούς της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και στην εφαρμογή για κινητές ηλεκτρονικές συσκευές (application) της Αστυνομίας.

Για σκοπούς αποφυγής ταλαιπωρίας και απάμβλυνσης των προβλημάτων, που προκαλούνται από την πυκνή κίνηση, στο οδικό δίκτυο, το κοινό καλείται να συμβουλεύεται πάντοτε τις αστυνομικές ανακοινώσεις, προτού αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Σημειώνεται ότι η πιστή τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και η συνεργασία του κοινού με την Αστυνομία, είναι απαραίτητα συστατικά, για μείωση των προβλημάτων και των κινδύνων στο οδικό δίκτυο.