Αστυνομία: Προβληματισμός για τη διαδρομή του Rally

Η Αστυνομία Κύπρου, έιχε εκφράσει γραπτώς τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της  όταν πληροφορήθηκε για  τη διεξαγωγή της ειδικής διαδρομής του Ράλλι Κύπρος στο κέντρο της Λευκωσίας.

Με αφορμή δημοσιεύματα, στα οποία επιρρίπτονται ευθύνες στην Αστυνομία σχετικά με τη χθεσινή κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας λόγω του Ράλλι, η Αστυνομία διευκρινίζει ότι η απόφαση για διεξαγωγή της συγκεκριμένης ειδικής διαδρομής του Ράλλι εντός της Λευκωσίας, δεν ήταν της Αστυνομίας, και ούτε ρωτήθηκε σχετικά.

Σημειώνει πως όταν η ηγεσία της Αστυνομίας ενημερώθηκε για το γεγονός, εξέφρασε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της τόσο γραπτώς με επιστολή όσο και προφορικά για το κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο θα προέκυπτε αλλά και την ταλαιπωρία στην οποία θα υπόκειντο οι οδηγοί.

Δυστυχώς, αναφέρει, οι εισηγήσεις και προβληματισμοί της Αστυνομίας δεν εισακούστηκαν. Παρόλα αυτά, έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και έκανε ότι ήταν δυνατόν για την όσον το δυνατόν ομαλή διακίνηση των οδηγών στους δρόμους, προσθέτει.

Επιπλέον σημειώνει πως για το σκοπό αυτό επιστρατεύθηκαν πέραν των 100 και πλέον μελών της Αστυνομίας αλλά και πως από τις 17 Σεπτεμβρίου, το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας εξέδιδε καθημερινά ανακοινώσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε όλες τις εφημερίδες, τις ειδησεογραφικές διαδικτυακές ιστοσελίδες, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στο facebook και στο twitter, ενώ έγιναν τόσο ραδιοφωνικές όσο και τηλεοπτικές παρουσιάσεις σχετικά με το επηρεαζόμενο οδικό δίκτυο και εναλλακτικές λύσεις που πρότεινε η Αστυνομία και δημοσιεύτηκε χάρτης με τις διαδρομές και τους κλειστούς δρόμους.