Αστυνομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για το Διεθνές Ράλλυ Κύπρος

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, τo Σάββατο 17/6/2017, λόγω της διεξαγωγής του Διεθνούς Ράλλυ Κύπρος 2017, θα κλείσουν προσωρινά για την τροχαία κίνηση, δρόμοι εντός της Λευκωσίας, για να διεξαχθεί η Ειδική Διαδρομή Super Special Stage από τα διαγωνιζόμενα αγωνιστικά οχήματα.

Ως εκ τούτου, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφάλειας που θα ληφθούν για την προστασία των θεατών καθώς και των διαγωνιζόμενων, θα ισχύσουν οι ακόλουθες προσωρινές τροχαίες διευθετήσεις:

Την Παρασκευή 16/6/2017, μεταξύ των ωρών 1830 – 2400, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων και στις δύο πλευρές της οδού Μουσείου, από τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Νεχρού και Ομήρου, µέχρι τον κυκλικό κόµβο Μάρκου ∆ράκου.

Το Σάββατο 17/6/2017, μεταξύ των ωρών 0001 – 2200, θα κλείσουν προσωρινά για τη τροχαία κίνηση, οι ακόλουθοι δρόμοι:

Οδός Ρηγαίνης – κλειστή από τη συμβολή της µε την οδό Αρσινόης, παρά τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Πύλης Πάφου, µέχρι τον κυκλικό κόµβο Μάρκου ∆ράκου.

Οδός Αιγύπτου – κλειστή από τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Ομήρου (πλατεία Λόυντ Τζωρτζ), µέχρι τον κυκλικό κόµβο Μάρκου ∆ράκου παρά την Πύλη Πάφου.

Οδός Μουσείου – κλειστή από τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Νεχρού και Ομήρου, μέχρι τον κυκλικό κόµβο Μάρκου ∆ράκου.

Οδός Κινύρα – κλειστή από τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα, παρά το γεφύρι Πεδιαίου µέχρι τον κυκλικό κόµβο Μάρκου ∆ράκου.

Οδός Μάρκου Δράκου – κλειστή από τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου, μέχρι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Οδός Χαράλαµπου Μούσκου – κλειστή από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας , μέχρι τη συµβολή της µε την οδό Κινύρας.

Η Αστυνομία θα προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις για βοήθεια και ασφαλή διακίνηση της τροχαίας κίνησης, γύρω από την επηρεαζόμενη περιοχή.

Επιπρόσθετα θα προβεί σε διευκολύνσεις στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει την Ειδική Διαδρομή Super Special Stage, η οποία θα διεξαχθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου 17/6/2017. Η πρώτη διέλευση των αγωνιστικών οχημάτων αρχίζει η ώρα 11:27 το πρωί και η δεύτερη διέλευση των αγωνιστικών οχημάτων αρχίζει η ώρα 16:59 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ως εκ τούτου, προτρέπεται το κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει την Ειδική Διαδρομή, να σταθμεύσει στους παρακείμενους χώρους στάθμευσης οχημάτων, επί των οδών Βύρωνος, Στασίνου, Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Χείλωνος και στον χώρο του παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Να σημειωθεί ότι, δεν θα τοποθετηθούν κερκίδες για θεατές. Οι θεατές μπορούν να βρίσκονται στον περίγυρο της Ειδικής Διαδρομής, πίσω από το μεταλλικό κιγκλίδωμα για τη δική τους ασφάλεια.

Να τονιστεί ότι, μετά το πέρας της Ειδικής Διαδρομής, το βράδυ του Σαββάτου, θα αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα των κλειστών δρόμων, αφού πρώτα μετακινηθούν όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα.

Προτρέπεται το κοινό να ακολουθεί τις υποδείξεις / οδηγίες των αστυνομικών που θα βρίσκονται καθήκον στα διάφορα σημεία.