Αστυνομία: Πειθαρχική και ποινική έρευνα

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, διερευνάται υπόθεση εναντίον λοχία της Αστυνομίας, ο οποίος παράλληλα είναι και διαιτητής ποδοσφαίρου,για  υπόθεση υποκλοπής ανακριτικών καταθέσεων, οι οποίες αφορούσαν την αποστολή απειλητικών και ενοχλητικών μηνυμάτων  σε σχέση με θέματα διαιτησίας.

Εναντίον του λοχία, ο οποίος υπηρετεί στη Λάρνακα, διεξάγεται ποινική και πειθαρχική έρευνα, μετά από καταγγελία συναδέλφου του ότι παράνομα και αναρμόδια επιχείρησε να εξασφαλίσει φωτογραφίες των ανακριτικών καταθέσεων.

Επίσης ανέφερε, υπήρχε υπό διερεύνηση υπόθεση σε σχέση με θέματα διαιτησίας και αφορούσε απειλητικά και ενοχλητικά μηνύματα.

Αναφερόμενος στο λοχία είπε ότι φαίνεται να μετέβη στο Τμήμα, όπου υπήρχε ο φάκελος της υπόθεσης, φωτογράφησε συγκεκριμένο έγγραφο και ακολούθως έγινε αντιληπτός από άλλα μέλη, που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο γραφείο.

Πρόσθεσε πως στη συνέχεια ο λοχίας διέγραψε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, ενώ αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και συγκεκριμένα ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο οποίος έδωσε εντολή να ετοιμαστούν γραπτές καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.
Ακολούθως, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ενημερώθηκε και η ηγεσία της Αστυνομίας.

Όπως σημείωσε διερευνώνται δύο υποθέσεις και η πρώτη είναι ποινική, για τα ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, που έχουν διαπραχθεί από το μέλος της Αστυνομίας και αφορούν την κατάχρηση εξουσίας, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, την παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς επίσης και άλλα αδικήματα που διερευνώνται.

Επίσης, είπε ότι η πειθαρχική έρευνα αφορά αδικήματα της ανάρμοστης συμπεριφοράς και οι υποθέσεις αυτές είναι σε προχωρημένο στάδιο, ενώ θα ολοκληρωθούν το συντομότερο, έτσι ώστε να περαστούν στο αρχείο της Αστυνομίας, για να μελετηθούν όσον αφορά το μαρτυρικό υλικό το οποίο υπάρχει.