Αστυνομία: Νεότερη ενημέρωση για τη κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Αστυνομία: Νεότερη ενημέρωση για τη κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Κατολισθήσεις, καταρρακτώδεις βροχές, χιόνι και ομίχλη επηρεάζουν την κυκλοφορία

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στις 11.30 μεσημέρι της Δευτέρας

Μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες παραμένουν λόγω ολισθηρότητας από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε στο Τρόοδος, οι δρόμοι Καρβουνά-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους και Προδρόμου-Πλατρών, Προδρόμου-Τροόδους, Κακοπετριάς-Pinewood, Πεδουλά-Pinewood και Πεδουλά-Προδρόμου.

Στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους, επικρατεί και πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.
Κατολισθήσεις όγκων πετρών και βράχων έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία στους δρόμους Οράς – Ακαπνού, Οράς – Μελίνης, Μελίνης – Οδού και Οδού – Φαρμακά, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο δρόμο Καλού Χωριού – Γουρρίου.

Καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση σημειώνονται στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, ενώ καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό και η ορατότητα περιορισμένη. Περιορισμένη είναι η ορατότητα λόγω καταρρακτωδών βροχών και στη συμβολή του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λάρνακας με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, παρά την Αλάμπρα.

Βροχές σημειώνονται σε όλες τις επαρχίες. Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν.

Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».